ΥΠΔΙΚ στον Άστρα: Πλήρης θα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Αρχής κατά της Διαφθοράς από τον Ιούνιο

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη βία στους αγωνιστικούς χώρους, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λευκωσία, Κύπρος.

Πλήρης θα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Αρχής κατά της Διαφθοράς από τον Ιούνιο δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου Κουκκίδου.

Μιλώντας στην Εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» η Υπουργός εξήγησε ότι πλέον το πλάνο κατά της διαφθοράς περνά στα χέρια της Αρχής και όποιος επιθυμεί να υποβάλει καταγγελία θα πρέπει όπως ανέφερε, να αποτείνεται στην Αρχή κι όχι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημείωσε ότι παρόλο που το Υπουργείο ήταν αρωγός στη δημιουργία των δομών κανονισμών, μητρώων και νομοσχεδίων της Αρχής εντούτοις η εκτελεστική εξουσία δεν πρέπει να εμπλέκεται στο έργο της ανεξάρτητης αρχής.

Την ίδια ώρα η Υπουργός τόνισε ότι η βία στα γήπεδα απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η χρήση ναρκωτικών αποτελεί παράγοντα που εντείνει τέτοιας μορφής συμπεριφορές στα γήπεδα.

Σημείωσε ότι στις πλείστες φορές οι συλληφθέντες έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικά και τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μαζί με τα Υπουργεία Παιδείας Υγείας και το Υφυπουργείο πρόνοιας.

Ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί το μνημόνιο στο οποίο κατέληξε το Υπουργείο δικαιοσύνης για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υπέδειξε πάντως ότι η αστυνομία είναι η προμετωπίδα της προσπάθειας αντιμετώπισης της βίας εντός κι εκτός γηπέδων.
Σε ότι αφορά τις Φυλακές ανέφερε ότι πολύ σύντομα το Υπουργείο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει για το τι θα συμβεί από δω και στο εξής, σημειώνοντας ότι επικοινώνησαν με την Άννα Αριστοτέλους και λήφθηκαν υπόψιν οι επιθυμίες της ως προς την επαγγελματική της εξέλιξη. Ερωτηθείσα ως προς το θανατηφόρο τροχαίο του 2012 που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου και παρέμεινε ως «ανεξιχνίαστη υπόθεση», η Υπουργός επανέλαβε την έκκληση της Αστυνομίας και κάλεσε οποιονδήποτε έχει στοιχεία να τα δώσει στα μέλη της δύναμης.

Την ίδια ώρα τόνισε πως επικοινώνησε με τη Βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, κι όπως ανέφερε δήλωσε πρόθυμη να δώσει κατάθεση εάν χρειαστεί, για την υπόθεση της αήθους επίθεσης από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy