ΥΠΔΙΚ: Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους ΛΟΑΤΚΙ

Βολές υπουργού κατά του ΕΛΑΜ που αντέδρασε εκφράζοντας τη σάπια του ιδεολογία

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα σταματήσει να στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προετοιμάζεται να προσθέσει δράσεις κατά της ρητορικής μίσους, σύμφωνα με την υπουργό, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμπεριφορά του ΕΛΑΜ κατά των ΛΟΑΤΚΙ και του υπουργείου που στηρίζει τα δικαιώματά τους.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου ανέφερε ότι «σημειώθηκε πρόοδος στα θέματα trafficking, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

Σημείωσε ότι «υπάρχει σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που χειρίζεται το υπουργείο. Τώρα προετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε και άλλες δράσεις και ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι το θέμα της ρητορικής μίσους».

Ως παράδειγμα έφερε την αντίδραση του ΕΛΑΜ στην πρόσφατη ανάρτηση της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ στο κτίριο του Υπουργείου. Όπως είπε, «είχαμε πρόσφατα επεισόδιο όσον αφορά τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ και με λύπη μας παρατηρήσαμε ότι υπήρξε μια τεράστια αντίδραση την Ημέρα ενάντια στην Ομοφοβία για το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπως κάθε χρόνο ύψωσε τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στο υπουργείο και υπήρξαν πραγματικά αντιδράσεις που μας λύπησαν. Ως το αρμόδιο υπουργείο, για αυτά τα θέματα δεν θα σταματήσουμε ούτε να στηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε να στηρίζουμε τα δικαιώματα της ομάδας των ΛΟΑΤΚΙ».

Αλίμονο, συνέχισε, «αν μια μέρα το χρόνο δεν μπορούμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας σε μια κοινότητα συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας, οι οποίοι δυστυχώς είναι θύματα διακρίσεων».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το φασιστικό μόρφωμα διερωτήθηκε «αν στις εθνικές μας εορτές, όπως ορίζει άλλωστε και το Σύνταγμα, υψώθηκε αντίστοιχα και η ελληνική σημαία». Μάλιστα, χαρακτήρισε ως αφύσικο το να είναι κάποιος ΛΟΑΤΚΙ, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες και οι χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορεί να είναι ΛΟΑΤΚΙ. Συγκεκριμένα, το ΕΛΑΜ δήλωνε ότι «σε μια κοινωνία που κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το αφύσικο σε φυσιολογικό, σε πείσμα των καιρών, θα μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις μας, στην εθνική μας καταγωγή και την ορθόδοξή μας πίστη».

Οι αρμόδιοι θεσμοί (Αστυνομία, Δικαιοσύνη και Επίτροπος προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων) θα κάνουν κάτι ή θα μείνουν απαθείς μπροστά στην έκφραση της ρατσιστικής και ομοφοβικής ρητορικής από τον βασικότερο εκφραστή της πιο μισάνθρωπης ιδεολογίας;

 

Τίποτα δεν είναι αρκετό
Η Υπουργός Δικαιοσύνης, κληθείσα να αναφέρει ποιο άλλο θέμα θεωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως σημαντικό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρθηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα των φυλακισμένων και των ανθρώπων που φεύγουν από τη φυλακή. Ταυτόχρονα, ένα άλλο ζήτημα είναι η νεανική παραβατικότητα και το θέμα της βίας ενάντια των γυναικών.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy