Υπεγράφη δήλωση προθέσεων για έναρξη διαπραγμάτευσης μεταξύ Κύπρου-Ινδίας για το μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Δρ. Subrahmanyam Jaishankar υπογράφουν Δήλωση Προθέσεων για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα., στο Υπουργείο Εξωτερικών, Λευκωσία, Κύπρος.

Υπεγράφη την Πέμπτη στο Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωση προθέσεων μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, και του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Dr Subrahmanyam Jaishankar, με την οποία επισημοποιείται η έναρξη διαδικασίας για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο φίλων χωρών για την μετανάστευση. Η υπογραφή της δήλωσης έγινε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών στη Κύπρο.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η υπογραφή έγινε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, στην Ινδία με τον αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Υφυπουργό Εσωτερικών, Shri Nityanand Rai.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ανταλλαγεί τα κείμενα της συμφωνίας τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας από τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο η συμφωνία να υπογραφεί εντός Φεβρουαρίου 2023.

Προστίθεται ότι η συμφωνία αναμένεται να ρυθμίσει όχι μόνο την παράτυπη μετανάστευση και τα θέματα επιστροφών, εκείνων των αιτητών των οποίων οι αιτήσεις τους απορρίπτονται, αλλά και την νόμιμη μετανάστευση όπως και τις δυνατότητες εργοδότησης και διαμονής υπηκόων των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου εκφράζει την ευαρέσκεια του για την προθυμία και την ανταπόκριση της Ινδικής Κυβέρνησης για ρύθμιση του σοβαρού θέματος της μετανάστευσης στη βάση μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy