Υπεγράφη η πρώτη συλλογική σύμβαση του ΠΣΣΕ

Υπογράφηκε την Πέμπτη η πρώτη ενιαία συλλογική σύμβαση μεταξύ του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και των συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ΠΣΣΕ αναφέρει πως η συλλογική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες, καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στο ΠΣΣΕ, στα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Κοινωνική Εργασία χωρίς αμοιβή (Εναλλακτικές ποινές Φυλάκισης).

Σύμφωνα με το ΠΣΣΕ μέσα από την  συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί ενοποιούνται οι όροι εργοδότησης όλου του προσωπικού, ενώ έχει συμφωνηθεί και η τοποθέτηση σε κλίμακες μισθοδοσίας του προσωπικού που δεν ήταν μέχρι σήμερα τοποθετημένο.

Παράλληλα με τα άλλα ωφελήματα του προσωπικού, που κατοχυρώνονται μέσα από την συλλογική σύμβαση, έχει συμφωνηθεί και η εισαγωγή του θεσμού του ταμείου προνοίας για το σύνολο του προσωπικού.

Εκ μέρους του ΠΣΣΕ την συλλογική σύμβαση υπόγραψε ο Πρόεδρος του, Ηλίας Δημήτριου και εκ μέρους των συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ οι Ζάχος Φυσεντζίδης και Ορφέας Παναγίδης, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΣΣΕ αποτελεί το συντονιστικό όργανο των εθελοντικών οργανώσεων του τόπου και βασικοί του στόχοι είναι η χάραξη πολιτικής στον τομέα της εθελοντικής κοινωνικής πρόνοιας και η υπεύθυνη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy