Υπεγράφη η Σύμβαση για δημόσιες επιβατικές μεταφορές Λεμεσού – Κάνουν λόγο για 177 καινούργια λεωφορεία

Υπεγράφη σήμερα, 4 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσιών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Λεμεσού.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Νικολαΐδης και, εκ μέρους της εταιρείας «Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (Ε.Μ.Ε.Λ) Λτδ», o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Κυριάκου, στην παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών κ. Ανδρέα Νικηφόρου και αντιπροσώπων της εταιρείας και του Υπουργείου.


Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης είναι 10 έτη και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε €146,449,710.00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και με δικαίωμα της Αναθέτουσας Αρχής για επέκταση των υπηρεσιών μέχρι 50% για το ποσό των €51.711.450,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η καινούργια υπηρεσία αφορά στην εκτέλεση εντός υπηρεσίας 7.2 εκ. χλμ σε σύγκριση με τα 6.4 εκ. χλμ που εκτελούνταν βάσει της προηγούμενης Σύμβασης Παραχώρησης, εκ των οποίων τα 2 εκ. χλμ θα εκτελούνται με 35 ηλεκτρικά λεωφορεία. Ο στόλος θα αποτελείται συνολικά από 177 καινούργια λεωφορεία.

*Φωτογραφία αρχείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.