Υπεγράφη η σύμβαση για περισσότερες γραμμές λεωφορείων μεταξύ των πόλεων

Υπογράφτηκε σήμερα, 20 Απριλίου 2022, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσιών Υπεραστικών Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών σε Τακτικές Γραμμές με Λεωφορεία μεταξύ πόλεων στην Κύπρο.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρος Μιχαήλ και, εκ μέρους της εταιρείας «Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου (Intercity Buses) Λτδ», o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ξενοφών Ανδρεώτης, στην παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών κ. Ανδρέα Νικηφόρου και αντιπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και του Υπουργείου.


Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 10 έτη και το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα €38.32 εκ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και με δικαίωμα της Αναθέτουσας Αρχής για επέκταση των υπηρεσιών μέχρι 50% για το ποσό των €48.14 εκ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με την νέα αυτή Σύμβαση γίνεται ακόμη ένα βήμα υλοποίησης του σχεδιασμού για αναβάθμιση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών. Βασικός στόχος είναι να καταστεί η επιλογή της χρήσης των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορείο, ουσιαστική εναλλακτική λύση στις ανάγκες κινητικότητας του σύγχρονου πολίτη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.