Υπεγράφη σύμβαση διαχείρισης του γηπέδου Λεμεσού – Στις 7 Δεκεμβρίου παραδίδεται η Α’ φάση οδικού δικτύου

Υπεγράφη την Τρίτη, στα γραφεία του ΚΟΑ, η σύμβαση διαχείρισης του νέου γηπέδου Λεμεσού ανάμεσα στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τις τρεις ομάδες της πόλης, ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη. Την ίδια ώρα ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η Α’ φάση για το οδικό δίκτυο του νέου γηπέδου θα παραδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Τη σύμβαση διαχείρισης του νέου γηπέδου της Λεμεσού υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι Πρόεδροι των ομάδων Νίκος Χριστοδουλίδης (Σωματείο ΑΕΛ), Νίκος Κίρζης (Απόλλων) και Λύσανδρος Λυσάνδρου (Άρης).

«Σήμερα το μυαλό πάει σε όσους οραματίστηκαν αυτό το γήπεδο. Φυσικά στον προκάτοχό μου Κλεάνθη Γεωργιάδη και όλους τους Προέδρους των ομάδων της Λεμεσού, ιδίως τους κυρίους Λυσάνδρου, Κίρζη και Σοφοκλέους, καθώς και τους Προέδρους των Σωματείων που συνέβαλαν αποφασιστικά για την ολοκλήρωση του γηπέδου», ανέφερε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σημείωσε ακόμη ότι «έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον ΚΟΑ και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Συμβούλιο, την Γενική Διευθύντρια και όλους όσοι εργάστηκαν για το γήπεδο», ενώ σημείωσε ότι χωρίς το προσωπικό ενδιαφέρον του ΠτΔ δεν θα γινόταν πραγματικότητα το νέο γήπεδο της Λεμεσού.

«Είμαστε στο τελευταίο μίλι. Θα γίνουν τα εγκαίνια στις 25 Νοεμβρίου», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, και κάλεσε τους Λεμεσιανούς «να έρθουν να το δουν και να το απολαύσουν, αλλά και να το σεβαστούν. Είναι ένα στολίδι που πρέπει να διαφυλάξουμε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ανέφερε πως σήμερα «είναι μία ιστορική στιγμή για τον Απόλλωνα και για τη Λεμεσό γενικότερα. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα». Ευχαρίστησε επίσης τον ΠτΔ, τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του ΚΟΑ, προσθέτοντας ότι «η Λεμεσός και ο Απόλλωνας έχουν το γήπεδο που τους αξίζει».

«Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε από πλευράς Άρη, ο Λύσανδρος Λυσάνδρου διαβεβαιώνοντας πως «εμείς σαν σωματεία θα διατηρήσουμε αυτό το γήπεδο σαν ένα παλάτι της Λεμεσού».

Για ιστορική μέρα μίλησε, από πλευράς ΑΕΛ και ο Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι «μετά από μεγάλες προσπάθειες και με την βοήθεια του ΚΟΑ υπογράψαμε για να μπούμε στο νέο μας γήπεδο. Θα είναι ένα στολίδι».

Εν τω μεταξύ, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα του οδικού δικτύου του νέου γηπέδου της Λεμεσού, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, είπε πως στις 7 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η Α’ φάση του έργου, η οποία θα επιτρέπει την ομαλή διακίνηση από και προς το γήπεδο.

«Σε περίπτωση που θα διεξαχθεί νωρίτερα ποδοσφαιρικός αγώνας, θα βεβαιωθούμε ότι πάλι θα εξυπηρετηθεί η βασική συνδεσιμότητα του γηπέδου με το οδικό δίκτυο», συμπλήρωσε.

Η Β’ φάση του έργου, συνέχισε, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023, ενώ η Γ’ φάση, που θα είναι και η τελευταία, αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2023.

Ο κ. Καρούσος υπογράμμισε, τέλος, πως «το γήπεδο της Λεμεσού γίνεται λόγω της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και λόγω του Τμήματος Δημοσίων Έργων και τον τρόπο με τον οποίο, αφότου ανέλαβε, εργάστηκε για να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό έργο για τη Λεμεσό».

«Οφείλουμε να συγχαρούμε το Τμήμα Δημοσίων Έργων και επικροτούμε το έργο του», κατέληξε στη δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy