Υπέκυψε στον κορωνοϊό ο Νεόφυτος Νικολάου, ενεργό μέλος της παροικίας στο Λονδίνο

epa08986880 Ambulances outside the Royal London hospital in London, Britain, 04 February 2021. Britain's national health service (NHS) is under sever pressure even as Covid-19 hospital admissions continue to fall across the UK. Some one thousand people are still dying each day from the disease. EPA/ANDY RAIN

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ένα από τα πλέον αγαπητά μέλη της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο, ο Νεόφυτος Νικολάου, κατέληξε την Κυριακή μετά από μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 74 ετών.

Ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Η Παροικιακή» και εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ Κυπριακού Κρασιού στη βρετανική πρωτεύουσα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 9 Ιανουαρίου.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ευούλα, δύο παιδιά και έξι εγγόνια. Ο Νεόφυτος Νικολάου είχε χάσει την κόρη του Μαρία σε ηλικία 46 ετών προ λίγων ετών.

Είχε γεννηθεί στην Ερήμη το Δεκέμβριο του 1946 και είχε φοιτήσει στο Λανίτειο Γυμνάσιο της Λεμεσού. Στη Βρετανία εγκαταστάθηκε το Μάιο του 1963, σε ηλικία 16 ετών. Με τη σύζυγό του παντρεύτηκε το 1969.

Μεταξύ των διαφόρων ιδιοτήτων του που προδίδουν την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά της παροικίας ήταν αυτές του Οργανωτικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Βρετανίας, του Γενικού Γραμματέα και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ην. Βασιλείου και του Επιτρόπου του Ραδιομαραθώνιου.

Τα συλλυπητήριά τους έχουν εκφράσει δημοσίως οι παράγοντες και φορείς της παροικίας, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτόπουλο, καθώς και πλήθος συμπατριωτών που τον έζησαν από κοντά στη Βρετανία γνωρίζοντας έναν «αγαθό γίγαντα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εφημερίδα «Η Παροικιακή», 314 Ελληνοκύπριοι, 279 Τουρκοκύπριοι και ένας Μαρωνίτης Κύπριος έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασιλειο λόγω κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας. Οι 592 εξ αυτών ζούσαν στο Λονδίνο.

Screenshot 2021 02 22 154739

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.