Υπέρ ενός ενιαίου Δήμου στην ελ. Αμμόχωστο κοινοτάρχες της περιοχής – Επιστολή σε Νουρή

Έλα στο Google News

Τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εισηγούνται οι Κοινοτάρχες Αχερίτου, Αυγόρου, Φρενάρους, Άχνας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου, σε επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Στην επιστολή οι τέσσερις Κοινοτάρχες και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου αναφέρονται στη συζήτηση των νομοσχεδίων μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και σημειώνουν πως σε «έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Κοινοτήτων Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε ότι διαφωνούν με το σχέδιο Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ημερομηνίας 30 Δεκεμβρίου 2020, όπως παρουσιάζεται».

Προστίθεται πως «οι Κοινοτάρχες εισηγούνται τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο οποίος θα περιλαμβάνει τους τέσσερις Δήμους και τις πέντε Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και που να φέρει την επωνυμία «Δήμος Κωνσταντίας» όπου οι υφιστάμενοι Δήμοι και κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να ονομάζονται διαμερίσματα  του Δήμου Κωνσταντίας».

Ακόμα εισηγούνται όπως «με την επιστροφή της κατεχόμενης Αμμόχωστου, συμφωνείται ομόφωνα η διάλυση του Δήμου Κωνσταντίας και η ένταξή του σε ένα, πλέον, Δήμο, τον Δήμο Αμμοχώστου με μητρόπολη την πόλη της Αμμοχώστου».

Αναφερόμενοι στο σκεπτικό της απόφασης τους οι Κοινοτάρχες σημειώνουν πως αυτό «είναι βασισμένο στη ενιαία, συμπαγή και αειφόρο ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και τη σύνδεση της ενδοχώρας με τις τουριστικές περιοχές της επαρχίας».

Στην επιστολή σημειώνεται πως «στη συνάντηση ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με τη συνένωση της Κοινότητας Λιοπετρίου με τους Δήμους Σωτήρας και Αγίας  Νάπας όπως προβλέπεται στο Νομοσχέδιο ημερομηνίας 30/12/2020».

Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι των  Κοινοτικών Συμβουλίων Αχερίτου, Φρενάρους, Αυγόρου και Άχνας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.