«Υπερ-σύσκεψη» την άλλη εβδομάδα για την πανδημία – Πιθανότητα τροποποιήσεων στα διατάγματα

Στην παρουσία πολιτικών αρχηγών, επιδημιολόγων και Υπουργών υπό τον Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωνοϊό, Λευκωσία 25 Ιανουαρίου 2021.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, στην παρουσία των πολιτικών αρχηγών, του Υπουργού Υγείας και των μελών της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, για συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν την πανδημία και την αντιμετώπισή της ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το διάταγμα για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί τα θέματα της πανδημίας να αντιμετωπίζονται με συνολική ομοψυχία και σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακούει τους επιδημιολόγους και τις πολιτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης θα ενημερωθεί για τη σημερινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου θα «κλειδώσει» και στη συνέχεια θα ενημερώσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χρησιμοποιείται υπέρμετρη βία και να φτάνουμε σε σημεία να βλέπουμε τις εικόνες του περασμένου Σαββάτου.

Ο Κυριάκος Κούσιος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ζήτησε την άποψη των επιδημιολόγων για το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και δεν κάθεται να περιμένει να τις υποδείξουν διάφορα θέματα. Επίσης είπε ότι στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν αναμένεται να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και προστασίας. Είπε μάλιστα ότι ενώ ξεκινούν ειρηνικά οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, παρεισφρύουν ομάδες ταραξιών με σακούλες, ρόπαλα και πέτρες και προκαλούν προβλήματα.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αν υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που υπερβαίνουν τα όρια και χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και όχι να κατηγορείται το σύνολο της αστυνομικής δύναμης. Πρόσθεσε ότι η επίθεση το περασμένο Σάββατο ήταν εναντίον της αστυνομίας και όχι μερίδας αστυνομικών, ενώ υπέδειξε ότι πρέπει να προστατευτεί η αστυνομία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.