Υπέρ της πρόσβασης στην παραλία του Mare Monte το ΕΒΚΑΦ στα κατεχόμενα

Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ του ΕΒΚΑΦ και της Net Turistik Hizmetler Ltd σχετικά με το ξενοδοχείο Mare Monte βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε ο διευθυντής του ΕΒΚΑΦ Ιμπραχήμ Μπεντέρ, προσθέτοντας ότι «η χρήση των παραλιών ανήκει στο κοινό σύμφωνα με το σύνταγμα» και ότι «δεν είναι δυνατόν να κλείσουν οι παραλίες για το κοινό».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε σχετικές δηλώσεις του κ. Μπεντέρ. «Θέλουμε τα εδάφη μας να είναι ανοιχτά σε επενδύσεις και να δεχόμαστε επενδύσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτό έχει οφέλη τόσο στον τουρισμό όσο και στην απασχόληση. Είναι σημαντικό για εμάς να αυξηθούν τα εισοδήματά μας και να μπορούμε να κάνουμε περισσότερο φιλανθρωπικό έργο. Ωστόσο, από την άλλη, δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε ότι οι άνθρωποι μας εμποδίζονται να εισέλθουν στις παραλίες», είπε.

Ο κ. Μπέντερ υπενθύμισε ότι το ξενοδοχείο Mare Monte εκμισθώθηκε στην Net Turistik Hizmetler Ltd. για 49 χρόνια το 2007 με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» υπό τον τότε «πρωθυπουργό» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ και σημείωσε ότι μόνο 106 στρέμματα από τα 352 στρέμματα αποφασίστηκε να είναι κατάλληλα για επένδυση λόγω των υπολειμμάτων αρχαίων αντικειμένων που βρέθηκαν στη γη.

Αναφέροντας ότι λόγω αυτού του εμποδίου, η Net Turistik Hizmetler Ltd. απαίτησε περίπου 3 εκατομμύρια λίρες από τη διοίκηση των Ιδρυμάτων, ο κ. Μπεντέρ δήλωσε ότι «προκειμένου να τερματιστεί η εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, θα συναφθεί νέα συμφωνία μίσθωσης μεταξύ των μερών με βάση νέα πρόταση που θα ετοιμάσει η Διοίκηση των Ιδρυμάτων και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

«Η πρόταση υποβλήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και εγκρίθηκε στις 04.05.2023, αλλά τα μέρη δεν έχουν ακόμη υπογράψει νέα σύμβαση, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται 1.000 λίρες το μήνα για τα μη καταβληθέντα ενοίκια από την 01.01.2013», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε ότι θα επιλύσουμε αυτό το θέμα με συμφωνία», είπε.

Με την προσθήκη της φράσης ότι «δεν μπορεί να υποβληθεί μήνυση για τη συρρίκνωση ή τη στένωση της έκτασης που μπορεί να επενδυθεί σε περίπτωση που βρεθεί νέο αρχαίο μνημείο στη γη», ο κ. Μπέντερ σημείωσε επίσης ότι στόχος τους είναι να αποτρέψουν την επανάληψη των περιστατικών που συνέβησαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy