Υπεραγορά είχε υπάλληλο χωρίς Safepass – «Καμπάνα» 8.000 ευρώ

Πρόστιμα από 500 μέχρι και 8,000 ευρώ επιβλήθηκαν, το τελευταίο 24ωρο, σε υπεύθυνους υποστατικών για μη τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έγιναν συνολικά 2,700 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 30 πολίτες και οι υπεύθυνοι 4 υποστατικών, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Στη Λευκωσία επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 4,000 ευρώ σε υπεραγορά επειδή επιτράπηκε σε πελάτη να εισέλθει σε αυτήν χωρίς safepass, πρόστιμο ύψους 750 ευρώ σε φρουταρία επειδή δεν υπήρχε άτομο που να ελέγχει τα safepass και πρόστιμο ύψους 8,000 ευρώ σε υπεραγορά γιατί επιτράπηκε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass.

Στην Πάφο επιβλήθηκε σε υποστατικό  πρόστιμο ύψους 500 ευρώ γιατί 3 υπάλληλοι και ο υπεύθυνος εργάζονταν χωρίς μάσκα ενώ ο υπεύθυνος δεν είχε safepass και δεν υπήρχαν σημάνσεις με βάση τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο.

Στη Λευκωσία έγιναν 1.071 έλεγχοι με καταγγελίες 13 πολιτών και υπεύθυνων 3 υποστατικών. Στη Λεμεσό η Αστυνομία έκανε 199 ελέγχους και κατήγγειλε 7 πολίτες. Στη Λάρνακα έγιναν 587 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2 πολίτες. Στην Πάφο έγιναν 118 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2 πολίτες  και ο υπεύθυνος 1 υποστατικού.

Στην Αμμόχωστο η Αστυνομία διενήργησε 514 ελέγχους και κατήγγειλε 6 πολίτες. Στη Μόρφου έγιναν 84 έλεγχοι χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες. Η Τροχαία διενήργησε 101 ελέγχους χωρίς να καταγγείλει οποιονδήποτε.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία προέβη σε 26 ελέγχους επίσης χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.