Υπερχρεώνουν δανειολήπτες με πιο υψηλά επιτόκια γιατί θα λάβουν κρατική επιδότησηΤο μήνυμα προς Κυβέρνηση και Τράπεζες ότι δε θα γίνει αποδεκτή η προσπάθεια τραπεζών να υπερχρεώνουν δανειολήπτες με πιο υψηλά επιτόκια και επιβαρύνσεις για δάνεια που θα λάβουν κρατική επιδότηση στέλνει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το θέμα εξετάστηκε σήμερα μετά από εγγραφή του από το ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης εξέφρασε την ελπίδα, κυβέρνηση και τράπεζες να έλαβαν τα μηνύματα και όσες Τράπεζες προσέτρεξαν να αυξήσουν τα επιτόκια τους για να κερδίσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν όρια.

Ο κ. Βότσης σημείωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη συνεδρία δεσμεύτηκε ότι θα ελέγχει κάθε σύμβαση που θα επιχορηγεί για να μην υπάρχουν καταχρήσεις από τράπεζες.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι τράπεζες προκάλεσαν πρόβλημα μετά την ανακοίνωση των σχεδίων και όντως υπήρξαν περιπτώσεις υπερχρεωσεων και αύξησης επιτοκίων, σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σημείωσε ότι η συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι προς τις τράπεζες και την ίδια ώρα να υπενθυμίσει τους δανειολήπτες ότι έχουν δικαιώματα και εργαλεία να τα αναζητήσουν.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει λύσεις και για πολύ μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να πάρουν δάνεια, ή φυσικά πρόσωπα που δε μπορούν να λάβουν δανισμό, αφού τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν απροστάτευτες από το κράτος.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για επιχορήγηση του επιτοκίου είναι πολύ καλά μελετημένα και απευθύνονται σε βιώσιμους δανειολήπτες, υποστήριξε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης.

Υπέδειξε στους δανειολήπτες ότι θα πρέπει να επιλέγουν να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες που τους δίνουν τους ευνοϊκότερους όρους.