Υπερκαλύφθηκε και πάλι ο αριθμός των διαθέσιμων χορηγιών για το Σχέδιο Αγοράς Ηλεκτ. Ποδηλάτου

Υπερκαλύφθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα ο αριθμός των διαθέσιμων χορηγιών για το Σχέδιο Επιχορήγησης Αγοράς Ηλεκτρικού Ποδηλάτου.

Μιλώντας στον Άστρα ο Α’ λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ευάγγελος Παντελή είπε ότι χθες δέχθηκαν σχεδόν 300 αιτήσεις, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη φάση του Σχεδίου αφορά την επιχορήγηση 1000 ευρώ για 240 ποδήλατα.
Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις έφτασαν τις 900, τονίζοντας ότι θα εξεταστούν κατά σειρά προτεραιότητας της υποβολής τους.

Πρόσθεσε ότι οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επιστολή προέγκρισης, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι επιλαχόντες.
Εξήγησε ότι όσοι λάβουν τη σχετική επιστολή θα μπορούν να επιλέξουν το ποδήλατο τους και εντός καθορισμένου χρόνου θα πρέπει να αποστείλουν μέσω email την επιβεβαίωση της παραγγελίας τους.

Έπειτα το ΤΟΜ θα εξετάσει την επιστολή ώστε να διαπιστωθεί ότι το ποδήλατο πληροί τα κριτήρια, προσθέτοντας ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν στους επόμενους 6 μήνες να το παραλάβουν.

Οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλουν τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε να τους αποσταλεί το ποσό της χορηγίας τους.
Υπενθύμισε ότι η μέγιστη τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €6,000 ενώ ανέφερε ότι ανάμεσα στις προϋποθέσεις έγκρισης της αίτησης είναι η ενσωματωμένη μπαταρία στον σκελετό του ποδηλάτου.
Πάντως λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος, ο κ. Παντελή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του σχεδίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.