Υπέρμετρη βία και καταστολή από την Αστυνομία με τον… Αρχηγό να ζητάει ζητά έρευνα από την ΑΑΔΙΠΑ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί κατά πόσον ασκήθηκε ή όχι υπέρμετρη ή δυσανάλογη βία κατά οποιουδήποτε προσώπου από μέλη της Αστυνομίας, ζητά με επιστολή του ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου προς τον Προέδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), όσον αφορά την άγρια καταστολή από τη δύναμη κατά πολιτών στο κέντρο της Λευκωσίας με αποτέλεσμα τη σύλληψη έντεκα ατόμων και τον τραυματισμό πολιτών.

«Η διερεύνηση από πλευράς της ΑΑΔΙΠΑ θα διασφαλίσει την αντικειμενική και αμερόληπτη εξέταση του θέματος» σημειώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Αριθμός οργανώσεων και κινήσεων κινητοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/02) και με κεντρικό σύνθημα «Ως δαμε» έστειλαν μηνύματα για τη φίμωση της αντίθετης άποψης, την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό της Κυβερνήσεως ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη.

Τον αυταρχισμό της η Κυβέρνηση αυτή έδειξε και χθες με απαράδεκτη χρήση βίας από μέλη της Αστυνομικής Δύναμης οι οποίοι μετέτρεψαν την ειρηνική πορεία σε «πολεμική».

Η Αστυνομία έστειλε μέλη από όλη την Κύπρο με αρκετά μέλη της δύναμης να επιδεικνύουν υπέρμετρη βία κατά διαδηλωτών, με αυξημένη χρήση δακρυγόνων και με συνεχείς ρίψεις νερού προσπάθησαν να διαλύσουν την ειρηνική πορεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.