Υπερωρίες και για τη βοηθό της Φιλίππας Καρσερά

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει την υπόθεση της καταβολής αποζημιώσεων για υπερωριακή απασχόληση στην αν. Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δόξα Κωμοδρόμου ενώ όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επ. Οικονομικών, υπερωρίες λαμβάνει και η βοηθός της πρώτης κυρίας.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, η Δ. Κωμοδρόμου ήδη έχει πληρωθεί για υπερωριακή απασχόληση, παρά το γεγονός ότι το σχετικό κονδύλι δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή. Συγκεκριμένα, είπε ότι η αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εισέπραξε 2,5 χιλ. ευρώ για υπερωριακή απασχόληση (έξτρα από τον μισθό της) για περίοδο τριών μηνών, ενώ πήρε και 11 μέρες τάιμ οφ χωρίς ποτέ να έχει κτυπήσει κάρτα.
Αποκάλυψε επίσης ότι οι ισχυρισμοί για τους οποίους έγινε επίκληση με σκοπό την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης στην Δ. Κωμοδρόμου είναι η συμμετοχή της σε… κηδείες, μνημόσυνα και εγκαίνια. Ακόμη, αποκάλυψε ότι πληρώθηκαν υπερωρίες στην Δ. Κωμοδρόμου για τη συμμετοχή της σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος.
Σημειώνεται ότι οι υπερωρίες πληρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το οποίο αποσπάστηκε η Δ. Κωμοδρόμου στο Προεδρικό.

Ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε επιτακτικά την επιστροφή των χρημάτων που έχουν δοθεί στην Δ. Κωμοδρόμου, για την υπερωριακή απασχόληση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αξιωματούχος της Κυβέρνησης σε πολιτική θέση εισπράττει αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Ελεγκτής αποκάλυψε ότι η Δ. Κωμοδρόμου δεν είναι η μόνη που λαμβάνει αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.
Ανάλογη αποζημίωση λαμβάνουν επίσης η ιδιαιτέρα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και η ιδιαιτέρα της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση η οποία καταβάλλεται στην Πρώτη Κυρία δεν αφορά μόνο εργασίες στο γραφείο της, αλλά και για τη συνοδεία της σε διάφορες εκδηλώσεις.
Ο Οδ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η καταβολή αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση για τις δύο πιο πάνω είναι δικαιολογημένη μόνο στο βαθμό που αφορά εργασία στο γραφείο, όχι και για τη συνοδεία της Πρώτης Κυρίας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy