Υπερπληθυσμός σε σχολεία-Η Κυβέρνηση τρέχει λαχανιασμένη πίσω από τις εξελίξεις, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Η Κυβέρνηση τρέχει λαχανιασμένη πίσω από τις εξελίξεις, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ σε σχέση με την ανάγκη αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού που παρουσιάζεται στο γυμνάσιο Παραλιμνίου και στα δημοτικά σχολεία Λιβαδιών και Ορόκλινης.


Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς υπέδειξε ότι αποτελεί γενική διαπίστωση πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος ο σχεδιασμός, προγραμματισμός και προφανώς η εκτέλεση έργων που να καλύπτει τις ανάγκες γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Δύο μήνες πριν τις εκλογές η Επιτροπή άκουσε και σήμερα νέες εξαγγελίες υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα, για τα οποία θα αναμένουν, όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννη σημείωσε ότι ο υπερπληθυσμός επιβάλλει το συντομότερο δυνατόν να ληφθεί απόφαση για ανέγερση νέου γυμνασίου στο Παραλίμνι.


Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι είναι θετικό στην ανέγερση κάτι που η Βουλή χαιρετίζει, είπε, καλώντας το Υπουργείο να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν την απόφαση.

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ΕΠΣΑ ενέκρινε την αίτηση που υποβλήθηκε για την κατασκευή του σχολείου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Παραλιμνίου Σολωμός Κωνσταντίνου.

Σημείωσες ότι επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι το γυμνάσιο που θα δημιουργηθεί θα είναι αθλητικό, ενώ σημείωσε ότι για τη το χώρο δημιουργίας του σχολείου συμφωνούν οι δήμοι τόσο Αγίας Νάπας, όσο και Παραλιμνίου.


Είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα υπερμεγέθη σχολεία, σημείωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε σχολείο στο Παραλίμνι να φοιτούν πέραν των εφτακοσίων παιδιών, εκ των οποίων και πολλά αλλόγλωσσα.

Χτίσαμε πύργους και επεκτείναμε φυλακές, είναι καιρός να κτίσουμε και άλλα σχολεία, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.