«Υπερβάλλοντα ζήλο» επέδειξαν κάποιοι Αστυνομικοί – Δύο εξώδικα σε ανάπηρο ύψους €500

Αστυνομικοί, επιδεικνύοντας «υπερβάλλοντα ζήλο», κατήγγειλαν ανάπηρο πολίτη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο Μ.Λ., σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα μας, έστειλε sms, το οποίο εγκρίθηκε και πήγε στην Ελληνική Τράπεζα στη λεωφόρο Αγλαντζιάς για να πάρει χρήματα.

Υποστηρίζει ότι καθ’ οδόν χάλασε το αυτοκίνητό του και κάλεσε οδική βοήθεια, με αποτέλεσμα να λήξει ο επιτρεπόμενος χρόνος για το sms. Όταν πέρασε από την περιοχή αστυνομικό περιπολικό, ζήτησε τα στοιχεία του και τότε προσπάθησε να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και ότι περίμενε οδική βοήθεια. Οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και του εξέδωσαν εξώδικο ύψους €300 για παραβίαση του απαγορευτικού διατάγματος διακίνησης και εξώδικο για παράνομη στάθμευση ύψους €200 -παρακώλυση κυκλοφορίας €50, στάθμευση σε διπλή κίτρινη γραμμή €65 και στάθμευση σε μικρή απόσταση από συμβολή δρόμων €85.

Ο Μ.Λ. υποστηρίζει ακόμη ότι δέχθηκε εξευτελιστική μεταχείριση και ότι οι αστυνομικοί του απέσπασαν το κινητό του τηλέφωνο, διαγράφοντας το sms που είχε στείλει για να διακινηθεί.

Πάντως, ο Μ.Λ. έστειλε στην εφημερίδα μας τα δύο εξώδικα και την αναπηρική του κάρτα και εάν ευσταθούν τα όσα υποστηρίζει, τότε καλείται ο Αρχηγός της Αστυνομίας να παρέμβει και να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα. Ο Μ.Λ. δηλώνει έτοιμος να καταθέσει στην Αστυνομία όλα τα στοιχεία και επικαλείται και κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω ανάπηρος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη €450, ενώ του έχουν εκδώσει εξώδικα ύψους €500, τα οποία δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει.

8B7F6B83Ca789936Bd67A5F5F11Ea25F Mn 1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.