Υπερβάλλοντας ζήλος Γενικού Ελεγκτή να κυνηγήσει τον πρόεδρο του ΟΑΥ!

Επανήλθε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, μετά την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πως το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικρίνοντάς τον για υπέρβαση καθήκοντος. Μιλώντας χθες στον «Άστρα» με αφορμή την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει ότι έχει ασυμβίβαστο λόγω του ότι η σύζυγός του είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ, ο Θωμάς Αντωνίου επεσήμανε ότι ο Γενικός Ελεγκτής όφειλε να παραδώσει ο ίδιος την υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία, στο βαθμό που θεωρεί ότι πρόκειται για νομικό ζήτημα.

Ωστόσο, τόνισε, αντί αυτού προχώρησε με δικές του γνωματεύσεις, προχώρησε σε επιδίκαση, επέβαλε καταδίκη και τελικά παρέδωσε το θέμα στο Υπουργικό. Αυτό, τόνισε ο κ. Αντωνίου, ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε πως είναι ευπρόσδεκτη κάθε διερεύνηση εφόσον προέρχεται από αρμόδιους θεσμούς και όπως ανέφερε, στην επιστολή που επέδωσε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τονίζει ότι το ζήτημα είναι καθόλα πολιτικό κι όχι προσωπικό ή νομικό.

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ μίλησε μάλιστα για υπερβάλλοντα ζήλο του Γενικού Ελεγκτή στην προσπάθεια να τον κυνηγήσει, σημειώνοντας ότι θα ήταν να καλύτερα να μη χαρακτηρίσει τις ενέργειές του, οι οποίες, είπε, παραπέμπουν σε εμπάθεια. Επεσήμανε ότι ακόμη και μετά από τη δημοσιοποίηση του διορισμού του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ ουδεμία κίνηση έκανε η Υπηρεσία του κ. Μιχαηλίδη, ενώ στη δική του περίπτωση, είπε, την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση περί ασυμβίβαστου το ΚΕΒΕ και την Πέμπτη έστειλε λειτουργό του να πάρει στοιχεία από τον ΟΑΥ. Κατήγγειλε την ίδια ώρα τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι ζητούσε από τον ίδιο και το Συμβούλιο του ΟΑΥ να κλείσουν τα μάτια και να σταματήσουν να ψάχνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ που τους όφειλε το κράτος, ωστόσο δεν τους έκαναν το χατίρι, πάλεψαν και στο τέλος βρήκαν τη φόρμουλα για να πάρουν τα 200. Στο τέλος από αυτά έλαβαν τα €160 εκ.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.