Τα αλλάζει ο Νουρής για HIV και φυματίωση στο Πουρνάρα – «Παραπληροφόρηση» λέει μετά τις αντιδράσεις

Άλλα είπε το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών το πρωί στην τηλεόραση του ΡΙΚ, άλλα το απόγευμα για HIV και φυματίωση στο Πουρνάρα.

Συγκεκριμένα το πρωί ο κ. Νουρής είπε κατά λέξη:  «Το τελευταίο 12μηνο έχουμε εντοπίσει ένα αυξημένο αριθμό ασθενειών. 1100 ασθενείς για παράδειγμα θετικοί στον HIV, είχαμε γύρω στα 800 περιστατικά φυματίωσης. Όλα όμως αυτά, τα έχουμε ελέγξει».

Ο Υπουργός Εσωτερικών αφού πρώτα έσπειρε τον πανικό και στοχοποίησε ανθρώπους στη συνέχεια ήρθε και ανασκεύασε.

Το απόγευμα ήρθε «διευκρίνιση» από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο σημείωσε: 

«Επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με HIV διαβιούν σήμερα στο Κέντρο, ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

Αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τεστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής τη λαμβάνουν».

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο, γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy