Η συντριπτική πλειοψηφία της Κύπρου έχει συμμορφωθεί στα νέα μέτρα διακίνησης, με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ανέφερε ο συντονιστής του Υπουργείου Εσωτερικών Λοϊζος Μιχαήλ.

Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» τόνισε ότι σαφώς θα υπάρξουν και προσπάθειες από κάποιους να ξεγελάσουν το σύστημα και τις αρχές. Αλλά, ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτοί είναι τους ίδιους τους εαυτούς τους που στην τελική ξεγελούν. Σημείωσε ότι δεν είναι αυτοσκοπός ο περιορισμός του κόσμου ούτε η επιβολή προστίμων, αλλά η προστασία τους.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τις κοινωνικές τους ευθύνες γιατί όπως είπε ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ωστόσο, τόνισε ότι οι αρχές θα είναι αμείλικτες στις περιπτώσεις που παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις οδηγίες που ανακοινώνονται. Πρόσθεσε όμως ότι αν χρειαστεί οι αρχές θα προχωρήσουν σε πιο αυστηρά μέτρα.

Ο Λοϊζος Μιχαήλ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για λίγο θα πρέπει να ξεβολευτούμε, χωρίς να προκαλούμε τον οποιονδήποτε κίνδυνο στους συνανθρώπους μας.

Για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο τηλέφωνο 8998, είπε ότι από χθες το απόγευμα έχει επιλυθεί το πρόβλημα και όλα βαίνουν μέχρι στιγμής καλώς.