ΥΠΕΣ για την έγκριση της μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – «Δεν πρέπει να αποκλείονται αλλαγές»

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για έγκριση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλείονται αλλαγές και σημείωσε πως εάν δουν ότι μέσα από τη νέα τάξη πραγμάτων χρειαστούν αλλαγές, τότε η κυβέρνηση θα το πράξει.

Προειδοποίησε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος καθώς όπως επεξήγησε η πολιτεία έχει στη διάθεσή της μια διετία, μέχρι την εγκαθίδρυση των νέων οντοτήτων στην οποία όλοι να πρέπει να συνεργαστούν για να γίνει πράξη το 2024 αυτό που ψηφίστηκε σήμερα,  έτσι ώστε να δοθούν στους πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, κάτω από διαφανείς διαδικασίες κι ελέγχους.

Από αύριο, είπε, το Υπουργείο είναι πανέτοιμο να αξιολογήσει τα όσα έχουν ψηφιστεί και διαφοροποιήσει το αρχικό νομοσχέδιο, θα δουν ποια προβλήματα δημιουργούνται και πως επιλύονται και θα τροχοδρομήσουν τις διαδικασίες δόμησης των οργανισμών και οργανογραμμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy