ΥΠΕΣ: Συνεχιζόμενη συνέπεια της τουρκικής εισβολής ο παράνομος εποικισμός

Φωτογραφεία αρχείου.

H τουρκική εισβολή του 1974 αλλά και η παράνομη αποσχιστική πράξη του καθεστώτος των κατεχομένων εδαφών μας του 1983, εξακολουθούν να επιφέρουν σοβαρές συνέπειες για την πατρίδα μας» ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση αποδήμων στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Νουρής, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΠΟΜΑΚ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Απόδημων Κυπρίων) και η ΝΕΠΟΜΑΚ (Νεολαία ΠΟΜΑΚ) στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, για την καταδίκη της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, τόνισε ότι «η κατοχική Τουρκία συνεχίζει τον παράνομο εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου».

«Μόνη επιλογή, η επανένωση της πατρίδας μας και η αποκατάσταση του δικαίου με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή μας στις πατρογονικές μας εστίες», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός.

Κατά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του αναπληρωτή Υπάτου Αρμοστή, Σπύρου Μιλτιάδη, και του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Οδυσσέα Οδυσσέως, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέας Παπαευρυπίδης.

Η εκδήλωση των αποδήμων πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι Οργανώσεις της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.