ΥΠΕΣ: Τα ρίχνει στους πρόσφυγες και δεν βλέπει προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις οικισμών

Στην άρνηση προσώπων να μετακινηθούν από διαμερίσματα, ρίχνει τα προβλήματα στους προσφυγικούς σοινικισμούς το Υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, δεν βλέπει προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά δημοσίευμα με τίτλο «Οικισμός Αγίων Αναργύρων – Λάρνακα: Συνεχίζεται η καθυστέρηση στην κατεδάφιση των οκτώ πολυκατοικιών», το Υπουργείο υποστηρίζει πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για ολοκλήρωση της κατεδάφισης αυτή δεν κατέστη δυνατή, αφού μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν σε αριθμό διαμερισμάτων πρόσωπα, τα οποία αρνούνται να μετακινηθούν και δεν αποδέχονται την προσωρινή μεταστέγασή τους σε άλλες οικιστικές μονάδες της Λάρνακας, ενώ την ίδια ώρα πρόβλημα δημιουργείται και από πρόσθετο αριθμό ενοικιαστών διαμερισμάτων, οι οποίοι επίσης αρνούνται να συνεργαστούν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για την επίλυση του πιο πάνω προβλήματος το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει επισπεύσει την αναδόμηση δύο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι, προκειμένου να στεγαστούν οι δικαιούχοι, που εξακολουθούν να παραμένουν στις οκτώ πιο πάνω πολυκατοικίες, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου συνεχίζεται η προσπάθεια για την προσωρινή μεταστέγασή τους σε άλλες οικιστικές μονάδες εντός των Οικισμών Λάρνακας ή σε ιδιωτικές οικιστικές μονάδες, με ενοίκιο που θα καταβάλλει το Κράτος.


Σχετικά με τα προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών διενήργησαν επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο σε 18 οικιστικές μονάδες στον Συνοικισμό Μακάριος Γ’ στις Καμάρες και η σχετική μελέτη του Τμήματος Η.Μ.Υ. υποβλήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 19 Μαΐου 2022.

Όπως υποστηρίζεται, η μελέτη κατέδειξε ότι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση και συνέστησε κάποιες επί μέρους επιδιορθώσεις για τρεις περιπτώσεις, τις οποίες Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει ήδη τροχοδρομήσει, ενώ παράλληλα όλα τα ευρήματα της μελέτης αξιολογούνται προκειμένου να αποφασισθούν περαιτέρω ενέργειες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.