Υπέβαλαν αίτηση για σύνταξη το 2015 και ακόμη περιμένουν να εξεταστεί!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πολίτες έκαναν αιτήσεις το 2015 για συντάξεις και επιδόματα, αλλά εφτά χρόνια μετά ακόμη περιμένουν να εξεταστούν! Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, το θέμα δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά αλλά σημαντικό αριθμό Κύπριων που έχουν ζήσει ή εργαστεί στο εξωτερικό, καθώς και Ελλήνων πολιτών που έχουν εργαστεί και διαμένουν στην Κύπρο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια διεκδίκησης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων στην Κύπρο, καθώς και επιδομάτων όπως το ΕΕΕ και το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, το πρόβλημα συνδέεται με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανταπόκριση και προσκόμιση των απαραίτητων πιστοποιητικών κοινωνικής ασφάλισης από τις αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες. Αναφέρθηκε επίσης ότι η καθυστέρηση ανέρχεται συνήθως στα δύο χρόνια, αλλά υπάρχουν και αιτήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το 2015.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό αφού πολίτες μένουν χωρίς εισοδήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο όπως άμεσα προβεί σε διαβήματα, ώστε να εξευρεθούν οι τρόποι να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στις σοβαρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Ακόμη, ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy