Υπέβαλε αντιπρόταση για αξιολόγηση μαθητών η ΟΕΛΜΕΚ – «Φωνές» για ασέβεια από Προδρόμου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την αντιπρότασή της για την αξιολόγηση των μαθητών υπέβαλε το πρωί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ, καταθέτοντας παράλληλα την έντονη της διαφωνία στους τροποποιημένους κανονισμούς που έφερε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος υπέβαλε συγκεκριμένα, δύο σενάρια.

Είτε να γίνει μια απολυτήρια εξέταση πριν τις εξετάσεις πρόσβασης στα πανεπιστήμια, είτε να γίνει ένα γραπτό με δύο μέρη και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ενδιάμεση εξέταση τετραμήνου του Ιανουαρίου δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Όπως είπε, με μια κεντρική γραπτή εξέταση στο τέλος της χρονιάς με προκαθορισμένη ύλη δεν θα υπάρχουν οι παρενέργειες των δύο εξετάσεων τετραμήνων.

Πάντως ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπέδειξε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση επί του πλαισίου που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας, κάτι το οποίο έψεξαν τόσο οι μαθητές, όσο και οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης δια των αντιπροσώπων τους.

Η θέση αυτή έφερε την αντίδραση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξαν πέντε συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς. Στις δηλώσεις του υποστήριξε τις αλλαγές που επιχειρούνται σε γυμνάσια και Λύκεια λέγοντας ότι θα γίνεται μόνο μια γραπτή εξέταση ανά μάθημα ανά τετράμηνο.

Εναπόκειται είπε στην επιτροπή, αν επιθυμεί να εγκρίνει τις εισηγήσεις που έχει αποδεχθεί το Υπουργείο ή να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου αφού παρουσίασε τις παραμέτρους των τροποποιήσεων αποχώρησε πριν υποβληθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών, με το ΑΚΕΛ να εγείρει θέμα σεβασμού της επιτροπής.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης υπέδειξε ότι για πολλοστή φορά ο Υπουργός δεν σεβάστηκε την επιτροπή και επέκρινε το Υπουργείο Παιδείας ότι έφερε την τροποποιημένη πρόταση του την τελευταία στιγμή, καθώς η Βουλή κλείνει στις 15 Ιουλίου.

Κατήγγειλε ότι προηγήθηκε παρασκηνιακός διάλογος με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην του ΑΚΕΛ, για να διασφαλίσει ότι ο κ. Προδρόμου ότι θα περάσει τις θέσεις του.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλων κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό να προχωρήσουν με τροπολογίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.