Υπέβαλε και επίσημα παραίτηση από το ΚΚΔ ο Όζγιγιτ, τι λέει για Ακιντζί και Χαρμαντζί

Υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης και επίσημα την παραίτησή του ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΔ, ο πρόεδρός του, Τζεμάλ Όζγιτι, μετά την αποτυχία στις «βουλευτικές εκλογές» της περασμένης Κυριακής να εισέλθει στη «βουλή».

Η παραίτηση θα τύχει αξιολόγησης στη διευρυμένη κεντρική επιτροπή του κόμματος στην συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης όπου θα καθοριστεί η πορεία του κόμματος και το επόμενο συνέδριο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή εκπομπή, ο κ. Όζγιγιτ είπε ότι η στάση του τέως Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος προτίμησε να τηρήσει «σιγής ιχθύος» κατά την προεκλογική περίοδο, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα ήταν σωστό να καταλογιστεί στον Μουσταφά Ακιντζί η αποτυχία του κόμματος να περάσει το εκλογικό μέτρο.

Είπε ακόμη ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, μετά την παραίτηση του προέδρου του θα πρέπει να πάει σε συνέδριο εντός 45 ημερών. Εξήγησε ότι κατά την χθεσινή συνεδρία της κεντρικής επιτροπής συζητήθηκε το πώς θα πορευθεί το κόμμα και πρόσθεσε ότι ένα από τα ενδεχόμενα είναι να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος ο γενικός γραμματέας, ο οποίος θα το οδηγήσει στο συνέδριο και το άλλο ενδεχόμενο είναι να παραιτηθούν όλοι και να εκλεγεί νέα κεντρική επιτροπή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του κόμματος ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμετ Χαρμαντζί, ο κ. Όζγιγιτ απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο κ. Χαρμαντζί και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί πως ο Μεχμέτ Χαρμαντζί είναι ένας από εκείνους που θα μπορούσαν να σουλουπώσουν το κόμμα και να το ανορθώσουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.