Υπέβαλε την παραίτηση του ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος και πάει με Ν. Χριστοδουλίδη (Δείτε την επιστολή)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου/συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη υπέβαλε σήμερα ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να «μετακομίσει» στο γραφείο του δεύτερου συναγερμικού υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στη σημερινή επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ευκαιρία που του έδωσε να υπηρετήσει την Κυβέρνηση και τη χώρα, εκφράζει ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που ο Πρόεδρος έδειξε στο πρόσωπό του αυτά τα εννέα χρόνια και τον διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του, ενώ εξαίρει το έργο της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη σε διάφορους τομείς.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι κοντά σας και να παρακολουθήσω τις ειλικρινείς και άοκνες προσπάθειες που καταβάλατε προς επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες, δυστυχώς, την ώρα της κρίσης προσέκρουσαν στην τουρκική αδιαλλαξία».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει, επίσης ότι τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική είναι απτά. «Επί των ημερών σας η χώρα μας αναβαθμίστηκε όχι μόνο εντός της ΕΕ, αλλά απέκτησε ένα σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στέρεες συνεργασίες οι οποίες αποδίδουν καρπούς προς όφελος του κυπριακού λαού. Αυτή η επιτυχημένη εξωτερική σας πολιτική επέτρεψε και εταιρείες κολοσσούς να έρθουν στην κυπριακή ΑΟΖ με τα γνωστά και μετρήσιμα αποτελέσματα», σημειώνει, συγκεκριμένα.

Τέλος, εκφράζει την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση σας.

«Πιστεύω ότι υπηρέτησα τη χώρα και την Κυβέρνηση, μέσα από τα αξιώματα που μου εμπιστευθήκατε, με αφοσίωση, ευσυνειδησία και καταβάλλοντας όλες τις δυνάμεις μου, ώστε επιτύχετε στο έργο σας το κοινό καλό», καταλήγει.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 22 Ιουνίου του 2021 ο κ. Παπαδόπουλος «μετακόμισε» από το Προεδρικό στο Υπουργείο Εξωτερικών με καθήκοντα πολλά από τα οποία εκτελούνται ήδη από άλλες υπηρεσίες.
Διαβάστε επίσης: Αποσπάστηκε στο Υπ.Εξωτερικών… για καθήκοντα που ήδη εκτελούν άλλες υπηρεσίες

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είχε αποσπαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, όμως παρέμενε σύµβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη με ετήσιες απολαβές ύψους 58.824 ευρώ, µη συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ.

Τα καθήκοντα που είχε μέχρι σήμερα ήταν η «παρακολούθηση και επισκόπηση του διεθνούς Τύπου, µε ιδιαίτερη αναφορά στο κυπριακό πρόβληµα», η «επαφή µε ξένα µέσα µαζικής ενηµέρωσης για προβολή των θέσεων της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας», η διεξαγωγή ερευνών και η κατάθεση σηµειωµάτων και εισηγήσεων για θέµατα τα οποία του ζητούνται από τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών για διευκόλυνση του έργου τους και η εκτέλεση άλλων συναφών καθηκόντων που του ανατίθενται από τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Παπαδόπουλος παλαιότερα διετέλεσε αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δείτε την επιστολή:

 

Epistoliviktoras 2

Epistoliviktoras 1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.