Υπέβαλε την παραίτηση του ο Συλλούρης (Επιστολή)

Την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Βουλής και από την έδρα του στο Κοινοβούλιο υπέβαλε πριν από λίγο ο Δημήτρης Συλλούρης, υπό το βάρος των πιέσεων κομμάτων και κοινωνίας, μετά τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα για πιθανή εμπλοκή του στο αποκαλούμενο σκάνδαλο Cyprus Papers για τα Χρυσά Διαβατήρια.

Στην επιστολή του ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι προχώρησε στην παραίτηση επειδή διαπιστώνει ότι παρά την πίστη του ότι δεν διέπραξε οτιδήποτε νομικά μεμπτό, η συνέχιση της παραμονής του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής έχει παρερμηνευθεί.

Ο κ. Συλλούρης αποδίδει την πίεση κάποιων για παραίτηση του στην επιθυμία τους να εκμεταλλευτούν το θέμα για δικούς τους πολιτικούς στόχους και σχεδιασμούς.


Υπέβαλε την παραίτηση του, αναφέρει για να αποφευχθεί η δυσλειτουργία του Νομοθετικού Σώματος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν παραβίασε τον Νόμο, προσθέτοντας ότι με την παραίτησή του αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοείτο να πράξει.

Ο κ. Συλλούρης σημειώνει τέλος πως αναμένει ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν το ταχύτερο στην εξέταση του θέματος, περιλαμβανομένης και της καταγγελίας που ο ίδιος υπέβαλε σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εις βάρος του και την παραβίαση συνταγματικών του δικαιωμάτων, ώστε τελικά να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά ενέχονται και ποιοι όχι.

Διαβάστε γραπτή δήλωση:


Σε προηγούμενη δήλωση μου είχα αναφέρει ότι δεν θα υπέβαλλα παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από την Πολιτεία. Είχα επίσης σημειώσει, ότι έχω ήδη λάβει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω μετά την ολοκλήρωση των ερευνών»,

Περαιτέρω είχα γνωστοποιήσει ότι σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κρίνει ότι πρέπει να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, δεν προτίθεμαι να υποβάλω οποιαδήποτε ένσταση με ό,τι αυτό υποδηλοί».

Οι αποφάσεις μου αυτές βασίστηκαν στην ακράδαντη πίστη ότι δεν έχω διαπράξει οτιδήποτε νομικά μεμπτό και ότι ενδεχόμενη παραίτησή μου θα άφηνε εντυπώσεις περί του αντιθέτου

Παρά ταύτα διαπιστώνω ότι η συνέχιση της παραμονής μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής έχει παρερμηνευθεί


Η παρερμηνεία αυτή, όπως και η προφανής επιθυμία κάποιων να εκμεταλλευτούν το όλο θέμα για τους δικούς τους πολιτικούς στόχους και σχεδιασμούς, αλλά και οι προφάσεις για δυσλειτουργία του Νομοθετικού Σώματος, με οδήγησαν στην απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής όσο και από το βουλευτικό αξίωμα

Διατηρώ ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο. Με την παραίτησή μου αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω

Αναμένω ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν το ταχύτερο στην εξέταση όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων, περιλαμβανομένης και της καταγγελίας που έχω ήδη υποβάλει στον Γενικό Εισαγγελέα, σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εις βάρος μου και την παραβίαση συνταγματικών μου δικαιωμάτων, ώστε τελικά να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά ενέχονται και ποιοι όχι.

Epistoli

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.