Κύκλοι του αμερικανικού Κογκρέσου που προσπαθούν να σαμποτάρουν τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και τις πιθανότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, βλάπτουν τα ίδια τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν υπηρετούν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η αποδοχή από την αμερικανική Βουλή των αντιπροσώπων και το Κογκρέσο του νομοσχεδίου που προβλέπει τις δαπάνες για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ το οποίο περιέχει εχθρικά στοιχεία για την Τουρκία αποτελεί το τελευταίο προϊόν της κίνησης του Κογκρέσου για καταστροφή των διμερών σχέσεων. «Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση για άλλη μια φορά των βραχυπρόθεσμων πολιτικών επιθυμιών των Αμερικανών πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έγιναν εργαλείο στις προσπάθειες κάποιων συναδέλφων τους οι οποίοι είναι εχθροί της Τουρκίας να αδειάσουν την έννοια της ‘συμμαχίας’ και από την αρχή διάβρωσαν το κύρος τους και έχασαν την αξιοπιστία τους.

Προστίθεται ότι οι κύκλοι που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη μεταφορά των F35 στην Τουρκία, αλλά και να σαμποτάρουν τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και τις πιθανότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αντιληφθούν σύντομα ότι με τις προσπάθειές τους πάνω από όλα βλάπτουν τα ίδια τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν υπηρετούν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.