Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών : Δίνουν απαντήσεις μετά από δυο χρόνια…  

 

Θέμα αυτονόμησης της Υπηρεσίας και πρόσληψη προσωπικού έθεσε ο Νίκος Κέττηρος

Προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών προκαλεί η έλλειψη προσωπικού, επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος.

Όπως ανέφερε, πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις με τις συντηρήσεις των κατοικιών καθώς και με τη λήψη και την κοινοποίηση αποφάσεων από την Υπηρεσία. Πολίτες στη Λάρνακα αναμένουν δύο χρόνια για να ενημερωθούν για αποφάσεις της Υπηρεσίας, υπέδειξε, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος και οι λειτουργοί της Υπηρεσίας παραδέχονται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και το αποδίδουν στην ελλιπή στελέχωση. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι η επαρχία Λευκωσίας εξυπηρετείται από τέσσερις λειτουργούς και η επαρχία Πάφου από έξι, εκ των οποίων οι τρεις ασθενούν. Ο Ν. Κέττηρος ήγειρε θέμα αυτονόμησης της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και ζήτησε να γίνουν διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, έστω και ορισμένου χρόνου, το αμέσως επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης και δημοσίευσης των αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ανακοινωθεί καμία διαθέσιμη τουρκοκυπριακή περιουσία εν αναμονή των κριτηρίων που θα καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα πρέπει να ελέγξει τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και να δει σε ποιες κατοικίες διαμένουν οι πραγματικοί δικαιούχοι και ποιες υπενοικιάζονται. Είναι κρίμα και άδικο, είπε, να υπάρχουν κατοικίες στις οποίες μπορούν να κατοικήσουν ζευγάρια που δεν έχουν πρώτη κατοικία και κάποιοι άλλοι να τις εκμεταλλεύονται υπενοικιάζοντάς τις σε άλλους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.