Υπό 24ωρη κράτηση 27χρονος και 24χρονη για την εισαγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων

Ενόψει του γεγονότος ότι αύριο αναμένεται να καταχωρηθεί εναντίον τους η υπόθεση εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων, τέθηκαν υπό 24ωρη προσωποκράτηση ο 27χρονος και η 24χρονη συμβία του, που συνελήφθηκαν χθες στη Λεμεσό.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα εντόπισε χθες λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων μετά από έλεγχο σε πακέτο που αποστάλθηκε από χώρα του εξωτερικού στο Ταχυδρομείο Λεμεσού, όταν η 24χρονη παρουσιάστηκε για να το παραλάβει.

Συγκεκριμένα, ο τελωνειακός λειτουργός εντόπισε εντός του ταχυδρομικού δέματος, δέσμη 100 χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, που κλήθηκαν στη σκηνή, διαπίστωσαν ότι αυτά είναι πλαστά, αφού έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Η 24χρονη ύποπτη οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου κλήθηκε και μετέβη και ο 27χρονος, για λογαριασμό του οποίου ενεργούσε.

Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν και σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την 24ωρη προσωποκράτηση τους, εν αναμονή της αυριανής καταχώρησης της υπόθεσης που αφορά στο αδίκημα της εισαγωγής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Όπως αναφέρει σε μήνυμα της η Αστυνομία, παρά το ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πιστεύεται ότι είναι μεμονωμένη, καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό στις συναλλαγές και αγοραπωλησίες του.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται όταν γίνονται συναλλαγές ή αγοραπωλησίες με χαρτονομίσματα μεγάλης χρηματικής αξίας, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο συνάλλαγμα, ενώ οποιαδήποτε ανταλλαγή συναλλάγματος πρέπει να γίνεται σε αδειοδοτημένα ιδρύματα.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται το κοινό να επικοινωνεί με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 1460 της Γραμμής του Πολίτη ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.