Του Κωνσταντίνου Σκαμπύλη

Η φυγή αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της Νέας Σαλαμίνας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Η εκπληκτική παρουσία της ομάδας, ελέω των πολύ καλών εμφανίσεων των ποδοσφαιριστών, ήταν δεδομένο ότι θα προσέλκυε το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για να αποκτήσουν παίκτες. Ήδη αποχώρησαν από την ομάδα οι Τιάγκο, Μαργκάσα, Φουστάρ, Μιντίκκης, ενώ προκύπτουν εκκρεμότητες με Χριστοφόρου και Κίνγκσλεϊ. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον Γκολομπάρτ, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Κορέια.

Οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές ήταν όλοι βασικές επιλογές του Σάββα Πουρσαϊτίδη τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και μάλιστα είχαν όλη πολύ καλή παρουσία. Υπό διαφορετικές προϋποθέσεις θα υπήρχε πανικός στη Νέα Σαλαμίνα λόγω των πιο πάνω δεδομένων. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν προκύπτει πανικός ούτε και μία κατάσταση χάους. Και αυτό γιατί στη Νέα Σαλαμίνα έχουν αποδείξει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και κυρίως στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, που τον Οκτώβριο κλείνει δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας, απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ξέρει να επιλέγει ποδοσφαιριστές.

Και στις τρεις μεταγραφικές περιόδους κατάφερε οι επιλογές του να είναι τέτοιες, ώστε άπαντες να μη διακατέχονται από πανικό. Σαφέστατα όμως όλοι στη Νέα Σαλαμίνα θα προτιμούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Επαναλαμβάνω όμως ότι υπό διαφορετικές συνθήκες, ή αν προτιμάτε πριν από κάποια χρόνια, στο βαρωσιώτικο σωματείο θα υπήρχε πανικός και αρκετή μουρμούρα από τον κόσμο. Κάτι που τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει.