Υπό διήμερη κράτηση η 36χρονη γιατρός για εξαπάτηση ασθενή και ΟΑΥ

Αρνείται εμπλοκή η 36χρονη γιατρός, η οποία συνελήφθη την Τρίτη και σήμερα τέθηκε υπό διήμερη προσωποκράτηση, όταν 73χρονη ανακάλυψε πως δεν της έγινε ποτέ χειρουργική επέμβαση, τον περασμένο Νοέμβριο, ως δικαιούχος στο ΓεΣΥ.

Η ύποπτη οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου και όπως αναφέρθηκε από τον αστυνομικό ανακριτή, ενώ η 73χρονη είχε υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου έτυχε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, οι γιατροί της υπέδειξαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί για τον ίδιο λόγο.

Η ίδια επισκέφθηκε ιδιώτη γυναικολόγο, ο οποίος την ενημέρωσε, μετά από υπερηχογράφημα ότι δεν είχε υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση, ενώ σε επικοινωνία της οικογένειας με την ύποπτη, αυτή φέρεται να επέμενε ότι χειρούργησε κανονικά την 73χρονη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης παραλήφθηκε ιατρικός φάκελος από το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού, στο οποίο η ύποπτη συμπλήρωσε το εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης και στο οποίο αναφέρεται ότι νοσηλεύτηκε για δυο μέρες, ενώ η 73χρονη δήλωσε πως νοσηλεύτηκε μόνο για μια μέρα.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμη ότι, λόγω παρέμβασης της οικογένειας, η ύποπτη εξέδωσε άλλο εξιτήριο έγγραφο, με διαφορετική ιατρική γνωμάτευση από την αρχική.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ακόμη ότι ο ΟΑΥ θα προβεί σε έρευνα για την ύποπτη, σε σχέση με άλλες ιατρικές της υπηρεσίες ενώ αναμένεται ο διορισμός ανεξάρτητου ιατρικού λειτουργού, με ειδίκευση τη γυναικολογία, για να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ανακρινόμενη η 36χρονη αρνήθηκε οποιανδήποτε ανάμειξη και έδωσε τους δικούς της ισχυρισμούς για την επέμβαση στην παραπονούμενη, καθώς και τις αιτήσεις αποζημίωσης και το εξιτήριο που υπέβαλε προς τον ΟΑΥ.

Το δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση της προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων της υπόθεσης, που αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.