Υπό κλοιό σφοδρών ανέμων η Κύπρος – Δραματικές εκκλήσεις για άναμμα πυρκαγιών

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που πνέουν στο νησί από το πρωί με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει Κίτρινη Προειδοποίηση από χθες για ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν μέχρι τα 8 μποφώρ.

Μέχρι τις 16:00 η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ ωστόσο πάλι θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για προστασία από ισχυρούς ανέμους

Συστάσεις για προστασία από ισχυρούς ανέμους, απευθύνει προς το κοινό η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Άμυνας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές, όπου εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να καταφεύγουν σε κλειστούς χώρους και να κλείνουν πόρτες και παράθυρα.

Επίσης, συστήνει να αποφεύγουν δραστηριότητες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνια και να στερεώνουν γερά όλα τα αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να παρασυρθούν από τον άνεμο και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς (π.χ. πινακίδες, ντεπόζιτα, θερμοσίφωνες κ.α.)

Επιπλέον, συστήνει να απομακρύνουν από εξωτερικούς χώρους αντικείμενα, τα οποία δεν είναι εφικτό να στερεωθούν (π.χ. γλάστρες, τραπεζάκια, καρέκλες, διακοσμητικά είδη κ.α.) και να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία/ενέργεια η οποία δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά.

Προς τους εργοδότες συστήνει όπως λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι εκτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών σε εργοτάξια κ.α.)

Αγωνία για πυρκαγιές

Στο μεταξύ ο κίνδυνος πυρκαγιάς για ξέσπασμα πυρκαγιών βρίσκεται το ψηλότερο επίπεδο με το τμήμα δασών να εφιστά την προσοχή όλων και κυρίως των κυνηγών που σήμερα εξορμούν, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Μάλιστα ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, δ/ντης του Τμήματος, απηύθυνε δραματική έκκλησή μέσω τηλεόρασης προκειμένου να μην ξεσπάσει πυρκαγιά καθώς όπως είπε λόγω της σφοδρότητας των ανέμων θα εξαπλωθεί ραγδαία και δεν θα μπορούν καν να σηκωστούν τα αεροπλάνα.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy