Υπό κράτηση 34χρονος που έκλεψε και κτύπησε την πρώην συμβία του

Yπό κράτηση θα παραμείνει 34χρονος μέχρι την 7η Δεκεμβρίου του 2020 που ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης του ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Πάφου ο 34χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες, της ληστείας, της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, την παράνομη είσοδο σε κατοικία με διάπραξη κακουργήματος και διέταξε όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 7η Δεκεμβρίου του 2020 αφού χαρακτηρίστηκε ως επιρρεπής στο να ξανακάνει τα αδικήματα.

Το Δικαστήριο ανέφερε πως εξέτασε κατά πόσο οι φόβοι της Αστυνομίας είναι εύλογοι και διέταξε όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος την 24η Απριλίου του 2020 στην Επαρχία Πάφου , έκλεψε από την πρώην συμβία του στην Πάφο ένα γυναικείο πολύχρωμο πορτοφόλι με μαγνήτη, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και κατά αμέσως πριν ή αμέσως μετά τον χρόνο της κλοπής , χρησιμοποίησε εναντίον της πραγματική βία, δηλαδή την κτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο, με σκοπό απόκτησης ή κατακράτησης εκείνου που κλάπηκε.

Επίσης ο κατηγορούμενος την 24η Απριλίου του 2020 στον Μούτταλο της Επαρχίας Πάφου προκάλεσε τρόμο ή ανησυχία στην πρώην συμβία του, από το Μούτταλο απειλώντας την με βία ή με άλλη παράνομη πράξη.

Επίσης ο κατηγορούμενος παράνομα εισήλθε στη κατοικία της πρώην συμβίας του με σκοπό να διάπραξή κακούργημα .

Ακόμη την 27η Ιανουαρίου του 2020 ο κατηγορούμενος απαίτησε με απειλές από την πρώην συμβία του το ποσό των 5.000 ευρώ,

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ειρήνη Σάββα, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο είχε αιτηθεί όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης, σημειώνοντας πως υπάρχει το ενδεχόμενο επηρεασμού μάρτυρα αλλά και στην διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η συνήγορος υπεράσπισης το 34χρονου δικηγόροι Μαρία και Ηλίας Σιατολιάς είχαν αιτηθεί από το Δικαστήριο όπως ο πελάτης τους αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει απαντήσει μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Επίσης υπάρχει διάταγμα που εκδόθηκε υπέρ του κατηγορούμενου περιοριστικών μέτρων εναντίον της παραπονούμενης.

Η παραπονούμενη ακόμη τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy