Υπό κράτηση 37χρονος από τη Λευκωσία – Οδηγούσε μεθυσμένος και έτρεχε με 160 χλμ/ώρα

Έλα στο Google News

Μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, έθεσαν το μεσημέρι εκτός οδικού δικτύου, 37χρονο οδηγό, ο οποίος αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του δρόμου.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό του πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2μ.μ., μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τα Λατσιά, εντόπισαν αυτοκίνητο που κινείτο με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο, για να διαπιστώσουν ότι οδηγός ήταν 37χρονος κάτοικος Λευκωσίας. Στον οδηγό διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με θετική ένδειξη, ενώ ακολούθως υποβλήθηκε σε τελικό αλκοτέστ με χαμηλότερη ένδειξη 109%μg αντί 22%μg.

Ως αποτέλεσμα, ο 37χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων», καταλήγει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.