Υπό κράτηση 70χρονος για υπόθεση τοκογλυφίας

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 70χρονου, σε σχέση με υπόθεση τοκογλυφίας, εκβίασης, απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο 70χρονος συνελήφθη χθες βράδυ, μετά από καταγγελία 32χρονου ότι κατά διαστήματα στη χρονική περίοδο Ιουνίου 2017 και Αυγούστου 2018, ο ύποπτος τον δάνειζε χρηματικά ποσά, που ανέρχονται συνολικά στις 51,200 ευρώ, ενώ ο ίδιος θα αποπλήρωνε τα χρήματα που δανείστηκε με επιπρόσθετο τόκο 20% και 40%.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 32χρονος πλήρωσε το χρηματικό ποσό των 68,500 ευρώ στον 70χρονο για αποπληρωμή των χρημάτων που του είχε δανείσει, ωστόσο ο ύποπτος φέρεται να απείλησε τον παραπονούμενο, ώστε να του καταβάλει το επιπρόσθετο χρηματικό ποσό των 22,700 ευρώ, ως περαιτέρω οφειλή για τα χρήματα που του είχε δανείσει.

Εναντίον του 70χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η διαδικασία έκδοσης του διατάγματος προσωποκράτησης του υπόπτου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς ο 70χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.