Υπό κράτηση δύο άτομα ως ύποπτοι για παράνομη κατοχή σφαιρών και γεμιστήρα όπλου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον γυναίκας ηλικίας 49 ετών και του γιου της 24 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και συγκεκριμένα σφαιρών και γεμιστήρα όπλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας ότι σε διαμέρισμα στην Δερύνεια εντοπίστηκε οπλισμός.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας και του ΤΑΕ Αμμοχώστου και σε έρευνες εντόπισαν αριθμό σφαιρών και γεμιστήρα όπλου της Εθνικής Φρουράς σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία παρέλαβε τα ανευρεθέντα τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 49χρονη και ο 24χρονος ενοικίαζαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα και πρόσφατα έφυγαν από αυτό. Όταν οι επόμενοι ενοικιαστές μετέβησαν στο διαμέρισμα για να το καθαρίσουν εντόπισαν τον οπλισμό.

Οι ανακριτές της υπόθεσης προχώρησαν χθες στη σύλληψη των δύο ατόμων τα οποία σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για δύο ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.