Υπό κράτηση δύο άτομα για υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες εναντίον δύο αλλοδαπών, άνδρα και γυναίκα ηλικίας 58 ετών και οι δυο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού, στην οικία όπου διαμένουν στην επαρχία Αμμοχώστου, κάνναβης βάρους 700 περίπου γραμμαρίων και αυτοσχέδιου φυτωρίου καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, «γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαϊου, μέλη του Επαρχιακού Κλιμακίου Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα σε οικία στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου διαμένουν άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 58 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας μύλος αλέσεως με ίχνη κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και μικρή ποσότητα κάνναβης».

Επίσης «στο χώρο στάθμευσης της οικίας εντοπίστηκε αυτοσχέδιο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους 700 γραμμαρίων περίπου, η οποία κατασχέθηκε. Κατασχέθηκαν επίσης ο εξοπλισμός του αυτοσχέδιου φυτωρίου».

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της κατοχής και προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια, χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχής σκεύους, καλλιέργειας φυτών κάνναβης, προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ωστόσο ζήτησαν νομική αρωγή με αποτέλεσμα το Σώμα να επιφυλάξει την απόφαση του για σήμερα οπότε και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy