Υπό κράτηση ο εκζητούμενος από Ιταλία για απαγωγή 6χρονου

Ως πρόσωπο που συνέδραμε στην απαγωγή 6χρονου, από τον παππού του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Ιταλία, φέρεται ο 50χρονος που συνελήφθη στη Λεμεσό, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο 50χρονος, τέθηκε υπό κράτηση το πρωί, από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, οπόταν θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοση του.

Η υπόθεση αφορά στην περίπτωση του 6χρονου Eitan Biran, ο οποίος επέζησε τραγικού ατυχήματος με τελεφερίκ, τον περασμένο Μάιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη δικαστική μάχη για την κηδεμονία του και οι Ιταλικές Αρχές εξέδωσαν διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «στις 12 Νοεμβρίου το ΤΑΕ Λεμεσού παρέλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα από τις Ιταλικές Αρχές για τη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής ανήλικου που διαπράχθηκε στην Ιταλία, τον Σεπτέμβριο του 2021».

«Μετά από εξετάσεις που έγιναν και σχετική παρακολούθηση, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, εντόπισαν χθες τον 50χρονο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου συνελήφθη δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση συνδέεται με το ατύχημα που σημειώθηκε, με τελεφερίκ, στην Ιταλία, τον περασμένο Μάιο.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο 50χρονος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, φέρεται να συνωμότησαν και να μετέφεραν τον ανήλικο, χωρίς τη συγκατάθεση του κηδεμόνα, σε 3η χώρα», πρόσθεσε.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστήριο, ωστόσο λόγω του προχωρημένου της ώρας, αποφασίστηκε όπως εξετάσει το αίτημα για έκδοση του στην Ιταλία, στις 29 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τότε, ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.