Υπό κράτηση ένα πρόσωπο για υπόθεση υποβοήθησης παράνομης διέλευσης και παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον ενός προσώπου, ηλικίας 50 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Κυπριακή Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους, μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος και συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Παραλίμνι.

Σε δηλώσεις του ο Στηβ Θεοδούλου, Βοηθός Υπεύθυνος Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου και Υπεύθυνος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου, «γύρω στις 17.50 της Τετάρτης 15 Ιουνίου, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύποπτο σκάφος να κινείται σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας απέπλευσε από το αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι και αφού πλησίασε σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ξύλινη βάρκα μήκους 10 μέτρων, στην οποία επέβαιναν δέκα παράτυποι μετανάστες, όλοι ενήλικοι άνδρες από τη Συρία».

Πρόσθεσε ότι «το σκάφος οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι, ενώ οι δέκα άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών. Την ίδια μέρα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον άνδρα ηλικίας 50 ετών, από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη, δυνάμει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, αφού υποδείχθηκε ως ο πλοηγός του σκάφους».


Σήμερα το πρωί, συνέχισε ο κ. Θεοδούλου «ο 50χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι  ημέρες».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.