Υπό κράτηση για οπλοφορία και απόπειρα ληστείας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου 2018 παραπέμφθηκε σήμερα 29χρονος από τη Δρομολαξιά, ο οποίος θεωρείται ύποπτος σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας ληστείας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, απειλής και παράνομης εισόδου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 στη Κοινότητα Μενεού της επαρχίας Λάρνακας.

Σήμερα έληξε το διάταγμα κράτησης του υπόπτου και η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2018, ο ύποπτος φέρεται να εισήλθε με καλυμμένο πρόσωπο με κουκούλα σε περίπτερο στο Μενεού και να πρόταξε μαχαίρι κουζίνας μήκους 30 εκατοστών εναντίον της υπευθύνου του υποστατικού, ζητώντας χρήματα. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή εισήλθε στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού, καταδιώχθηκε από πολίτες που τον ακινητοποίησαν, απέσπασαν το μαχαίρι και παρέδωσαν σε μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου που μετέβησαν στη σκηνή.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προέβη στη απόπειρα ληστείας επειδή χρωστούσε χρήματα σε διάφορα άτομα, που έχασε στο τζόγο.

Μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy