Υπό κράτηση οι δύο νέοι συλληφθέντες για την πυρκαγιά στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 37 και 29 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί την Τετάρτη 17 Μαϊου, στην περιοχή Τόχνης, στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προέκυψαν στοιχεία εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 37 και 29 ετών, σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Επίσης υπό κράτηση τελεί και τρίτος ύποπτος, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Ο 51χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

Σήμερα τα δύο πρώτα άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, σε περιοχή του χωριού Τόχνη στη Λάρνακα, όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα και άγρια βλάστηση. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στην περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής μεταλλικής περίφραξης, με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων. Από τις μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, «φέρεται ότι η φωτιά να ξέσπασε από τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και αμέσως μετά να επεκτάθηκε».

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy