Υπό κράτηση οι τέσσερις για την κατοχή μεγάλου αριθμού πιστωτικών καρτών

Διατάγματα κρατήσεων πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο εναντίον των τεσσάρων Εσθονών που συνελήφθησαν χτες το βράδυ στον αεροδρόμιο Πάφου.

Πρόκειται για δύο 32χρονους, ένα 31χρονο και ένα 25χρονο.

Τα τέσσερα πρόσωπα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου ως ύποπτοι για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της πλαστογραφίας.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η πενθήμερη προσωποκράτηση έχει ως στόχο την εξέταση των τεκμηρίων που βρέθηκαν στην κατοχή τους .

Επίσης λέχθηκε πως τα τέσσερα πρόσωπα ανέφεραν ότι έρχονταν διακοπές χωρίς να έχουν κλείσει ξενοδοχειακό κατάλυμα για να διαμείνουν και χωρίς να κρατούν χρήματα πάνω τους παρά μόνο 150 περίπου ευρώ ο ένας.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των τεσσάρων προσώπων χθες βράδυ για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στη 1.10π.μ. σήμερα, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένης πληροφορίας που έφθασε στην Αστυνομία μέσω ΙΝΤΕRPOL, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο τέσσερα πρόσωπα, που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου, από χώρα της Ευρώπης.

Από έρευνα, που διενεργήθηκε στις αποσκευές τους, εντοπίστηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 268 πλαστικές κάρτες με μαγνητική ταινία και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όλα τα πιο πάνω κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ενώ εναντίον των τεσσάρων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy