Μέλη σπείρας φέρεται να είναι τρία πρόσωπα από τη Ρουμανία, τα οποία συνελήφθηκαν σε σχέση με διαρρήξεις δωματίων ξενοδοχείων στη Λεμεσό. Οι τρεις, ένας 35χρονος, ένας 29χρονος και μια 27χρονη, τέθηκαν σήμερα υπό οκταήμερη κράτηση.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, την περασμένη Παρασκευή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από πελάτες ξενοδοχείου, ότι διαρρήχθηκαν τα δωμάτια τους, που βρίσκονται στον 5ο όροφο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, παραβίασαν την είσοδο και ακολούθως το χρηματοκιβώτιο, με τη χρήση ηλεκτρικού τρυπανιού, ενώ συνολικά απέσπασαν περί τις 15,500 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Ακόμη μια καταγγελία έφτασε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού την περασμένη Κυριακή, όταν Ρώσος τουρίστας κατήγγειλε πως διαρρήχθηκε το δωμάτιο όπου διέμενε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με λεία 7,213 ευρώ και μια τσάντα αξίας 2 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ.Βασιλείου, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο δράστης ήταν άτομο που επισκεπτόταν τα ξενοδοχεία με πλαστές ρουμανικές ταυτότητες και διέμενε σε αυτά για ένα βράδυ.

Σχετικά ενημερώθηκαν, μέσω του ΠΑΣΥΞΕ, όλα τα ξενοδοχεία και δόθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που χθες επισκέφθηκε ένα τρίτο παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού για να κλείσει δωμάτιο για ένα βράδυ.

“Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού, όπου τον εντόπισαν να περιφέρεται στο ξενοδοχείο, τον ανέκοψαν, τον ερεύνησαν και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρόσωπο ηλικίας 35 ετών, που χρησιμοποιούσε πλαστή ρουμανική ταυτότητα”, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού.

Ακολούθησε έρευνα το δωμάτιο του καθώς και στα προσωπικά του αντικείμενα, όπου εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ την ίδια ώρα εντοπίστηκε να περιφέρεται ύποπτα ζεύγος Ρουμάνων, 29 και 27 ετών, το οποίο μετά από μαρτυρία που προέκυψε για συνεργασία με τον πρώτο ύποπτο, τέθηκαν υπό κράτηση.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για εξάρθρωσης σπείρας, η οποία έρχεται από το εξωτερικό, ενώ με τον ίδιο τρόπο διαπιστώθηκε ότι έγινε διάρρηξη στην περιοχή Οροκλινης Λάρνακας”, συμπλήρωσε.

Ο 35χρονος, συνέχισε, παραδέχθηκε ενοχή και ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων, ενώ οι άλλοι δυο αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκαν το πρωί, διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση τους.