Υπό μελέτη το σχέδιο στέγασης νέων ζευγαριών σε ακριτικές περιοχές

Αίτημα από τους ημικατεχόμενους- ακριτικούς δήμους στο Υπ. Εσωτερικών

Υπό το μικροσκόπιο του Υπουργού Εσωτερικών είναι ένα από τα σχέδια που λειτούργησαν στο παρελθόν και θεωρείται ότι απέδωσαν για τη στέγαση νεαρών ζευγαριών σε ακριτικές περιοχές. Κι ενώ το μελετά αναζητεί και τη χρηματοδότησή του…

Συγκεκριμένα: Επιτροπή Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, που συνεδρίασε στις 26 Οκτωβρίου, αποφάσισε ότι θα απευθυνθεί στον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να επαναφέρει το Σχέδιο Αναζωογόνησης και Αναβίωσης Ακριτικών περιοχών και πιο συγκεκριμένα ένα σχέδιο στεγαστικού χαρακτήρα για νεαρά ζευγάρια και επιδιόρθωσης υφιστάμενων κατοικιών, αφού, όπως παρατηρήθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, οι ακριτικοί δήμοι γερνούν και ερημώνονται ειδικά στις περιοχές που συνορεύουν με την νεκρή ζώνη.

Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα μας, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι πάρα πολλά από τα στεγαστικά σχέδια δεν απέδωσαν και ίσως αυτά σήμερα να κατέληξαν «κόκκινα δάνεια», αλλά, όπως ανέφερε, μελετά ένα από τα σχέδια για νεαρά ζευγάρια, το οποίο πιθανόν να επεκτείνεται και σε σχέδια για επιδιόρθωση κατοικίας ή ακόμα και με ενοίκιο, παρόλο που η διαχείρισή τέτοιου σχεδίου είναι πιο δύσκολη.

Βλέπει ωστόσο ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να τονώσει ακριτικές περιοχές όχι μόνο σε κοινότητες αλλά και σε δήμους. Πονοκέφαλος ωστόσο χαρακτηρίζονται οι απαιτούμενες δαπάνες που πρέπει να εξευρεθούν σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη. Ζήτημα πολύ σημαντικό και καίριο για την τελική απόφαση εν πάση περιπτώσει.

Νίκη Κουλέρμου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.