Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμιού

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 14:30 η πυρκαγιά στην περιοχή Σαλαμιού της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Ο κ. Κεττής αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση πως η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από η ώρα 14.30 χωρίς να αποκλείεται ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις ασφαλίζουν την περίμετρο.

Η φωτιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 50 εκταρίων ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής σημείωσε ότι “καμία πυρκαγιά δεν ξεκινάει από μόνη της”. Απηύθυνε επίσης θερμή παράκληση προς το κοινό να ενημερώνει όταν αντιλαμβάνεται εστία φωτιάς, αλλά και την Αστυνομία για οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις καθώς και να βοηθά την Αστυνομία στο ανακριτικό έργο, ούτως ώστε να μπορέσουν οποιεσδήποτε κακόβουλες ή εμπρηστικές πράξεις να περιοριστούν .

Υπενθύμισε δε, ότι το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο απαγορεύεται και διέπεται από αυστηρές νομοθεσίες και ποινές φυλάκισης και πρόστιμα.

Στον χώρο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύκτας για τελικές κατασβέσεις, επιτήρηση και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της, επιστρατεύθηκαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από τις πρωινές ώρες κατέστησαν το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy