Υπό 8ημερη κράτηση ο Δημήτρης Μαμαλικοπουλος, κατάδικος εκτελεστής του πενταπλού φόνου στην Αγ. Νάπα το 2012 σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου στην Αγια Ναπα την Κυριακή.

Ο Μαμαλικόπουλος έχει κατονομαστεί ως ο συντονιστής του εγκλήματος μέσα από τις Κεντρικές Φύλακες.

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εις βάρος του για την απόπειρα δολοφονίας στην Αγία Νάπα την περασμένη Κυριακή.

Η απόπειρα, που αφορά επίθεση με πυροβόλο όπλο σε καφετέρια της Αγίας Νάπας, είχε στόχο γνωστό 53χρονο επιχειρηματία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων.

Για την υπόθεση τελεί ήδη υπό κράτηση 38χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η Αστυνομία εξετάζει το σενάριο ο νέος ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην Αγία Νάπα να είναι ο «εγκέφαλος»

Όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να πρόκειται για τον εγκέφαλο της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης για την ασφαλή μεταφορά παιδιών νηπιαγωγείου με λεωφορείο σε κατάλληλα παιδικά καθίσματα, και ερωτηθείς σχετικά με τις έρευνες για την απόπειρα δολοφονίας από κουκουλοφόρο σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα, είπε ότι είναι γεγονός πως έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο αργά το βράδυ προς ξημερώματα σήμερα.

Ο Αρχηγός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. «Οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την οποιαδήποτε μορφή παρανομίας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα Αστυνομίας και κοινού με τη πληροφόρηση που έχουμε και με την καλή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους των ανακριτών», είπε.