Υπο κράτηση οι τρεις ύποπτοι για το «κοντραμπάντο» ναρκωτικών

Υπό οκταήμερη κράτηση, βάσει Δικαστικών διαταγμάτων, τέθηκαν σήμερα οι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητας κάνναβης, βάρους σχεδόν 20 κιλών. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον και των τριών υπόπτων διατάγματα προσωποκράτησης διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, σχετικά με υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που προχώρησαν και στη σύλληψη των τριών υπόπτων, ανδρών ηλικίας 52, 36 και 34 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ, σε περιοχή της Λάρνακας, θεάθηκε ο 36χρονος ύποπτος να παραδίδει μια συσκευασία στον 34χρονο. Μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν τα δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο ύποπτοι και σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του οχήματος που οδηγούσε ο 34χρονος, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους ενός κιλού περίπου, ενώ στο όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα αλεστήρι με ίχνη κάνναβης.

Η ανακοπή των δύο υπόπτων επιτεύχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αφού αυτοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, συγκρούστηκαν με τα οχήματά τους σε τρία υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας, ενώ ο 36χρονος, προτού συγκρουστεί με δύο περιπολικά, φέρεται να έστρεψε το αυτοκίνητό του, εναντίον πεζού μέλους της ΥΚΑΝ και στη συνέχεια, μετά την ανακοπή του, να επιτέθηκε εναντίον άλλου μέλους της ΥΚΑΝ, που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον θέσει υπό σύλληψη.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε δρόμο της Λάρνακας, ο 52χρονος ύποπτος, ο οποίος είχε νωρίτερα θεαθεί να επιβαίνει του οχήματος που οδηγούσε ο 36χρονος, πριν από τη συνάντηση του τελευταίου με τον 34χρονο. Εναντίον και των τριών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων,

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, το πρωί χθες, διενεργήθηκε έρευνα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Λεμεσού, εντός του οποίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 16 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 18 κιλών και 900 γραμμαρίων περίπου

Μετά τον εντοπισμό της νέας ποσότητας ναρκωτικών, εναντίον του 36χρονου και του 52χρονου, εξασφαλίστηκαν νέα δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων επανασυνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια το πρωί της Κυριακής, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον και των τριών υπόπτων διατάγματα προσωποκράτησης διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, σχετικά με υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Τις εξετάσεις διεξάγει το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy